TY - JOUR ID - 35452 TI - تبیین فلسفی رابطه غذا با روح و اندیشه با نگاهی به متون دینی JO - انسان پژوهی دینی JA - RA LA - fa SN - 2251-6024 AU - شه گلی, احمد AD - استادیار گروه کلام مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران Y1 - 2019 PY - 2019 VL - 16 IS - 41 SP - 179 EP - 196 KW - غذا KW - روح KW - انسان KW - اندیشه KW - رویکرد فلسفی DO - 10.22034/ra.2019.86057.2152 N2 - امروزه با توجه به گسترش مباحث تجربی مربوط به تغذیه و پیدایش سبک خاص تغذیه‌ای در دوران جدید و نیز رشد و گسترش کمّی و کیفی انواع غذاها، ضرورت پرداختن به بحث تغذیه و نسبت آن با انسان بر اساس رویکردهای دینی و فلسفی بیش از هر زمان دیگر آشکار شده است. این مقاله، با روش فلسفی و به صورت کاربردی و عینی با موضوع تغذیه به عنوان شأنی از شئون انسان مواجهه می‌شود و تبیین فلسفی از نسبت تغذیه انسان با روح و اندیشه‌اش به دست می‌دهد. روش تبیین مباحث این پژوهش، عقلی و فلسفی است. به دلیل اهمیت آموزه‌های دینی اشاره‌ای به مستندات دینی این موضوع نیز شده است. مطابق این رویکرد، تغذیه اگرچه مربوط به ساحت جسمی انسان است، اما چون روح انسان با ساحت جسمی پیوند دارد، غذا بر ساحت روحی و اندیشه انسان تأثیر می‌گذارد. بر این اساس، تغذیه به عنوان یکی از عوامل غیرمعرفتی در جهت‌گیری اندیشه و باور انسان تأثیرگذار است، به طوری که برخی از اندیشه‌های انسان متأثر از غذا است. همین‌طور تبیین و اثبات این موضوع، علاوه بر اینکه کاربردی و مهم است، آثار تربیتی و اخلاقی خاصی در حوزه‌های مرتبط با این بحث دارد. UR - https://raj.smc.ac.ir/article_35452.html L1 - https://raj.smc.ac.ir/article_35452_1e0341c838f9ef85d6809552b08b9fe9.pdf ER -